"Ya Allah, Engkaulah yang mengembalikan segala kesesatan (hilang). Engkaulah juga yang menunjukkan jalan kesesatan dan mengembalikan yang sesat itu kepada petunjuk. Ya Allah, kembalikan kepada saya barangan yang hilang dengan kudrat Mu dan kesultanan­Mu. Maka sesungguhnya, barangku yang hilang itu adalah sebenarnya daripada pernberian-Mu dan kelebi­han-Mu ke atasku."

Saturday, January 7, 2012

Sweet Pillow..korang ada??


SALAM ALAIK

hari ini nak story mory pasal bantal busuk..
ada seorang kawan CikNuwairah panggil bantai busuk ni sweet pillow
Siapa ada bantal busuk??haa!!cepat ngaku..ececeyh..buat-buat tak kenal pulak kan bantal busuk tu apa..=p..
Semua orang  tahukan fungsi penting bantal busuk tu kepada seorang yang masih setia kepada bantal busuknya..
jangan ingat budak2 je ada tau,yang dah besar-besar pun still lagi tak lekang dengan bantal busuk tu..
dan tak semestinya bantal busuk itu ‘bushuk’ ok..bila mak2 kita dah campak dalam mesin basuh atau dah rendam-rendam untuk mencuci segala kekotoran yang ada dah bau wangi umpama softlan dah bantal tu..tapi bagi pemilik bantal busuk,maybe dia tak berapa gemar bau-bauan yang wangi tu..bau asli lagi best bawa ke tidur kan??..hehehe.. 
satu lagi,kalau takde bantal tu,tak nyenyak la kan tidur..macam kurang something jer..betoi tak?
kadang-kadang bantal busuk diusung kemana je..nak tengok tv,peluk bantai busuk..nak makan,bantai busuk ada kat tepi,nak main game(kot2 kaki dota ada bantal busuk,inspirasi nak menang tu),bantal busuk mesti ada jugak,kalau pergi travel pun mesti angkut sekali punya,jangan nak pergi kelas or kerja pun diangkutnya sudah(parah bebeno tu..=.=”..)


Yang dok membebel ni takde ke khazanah berharga tu..ya..dengan jujurnya CikNuwairah mengaku,ada je tapi dulu la..masa sekolah rendah(tak ingat darjah berapa),balik dari sekolah je perasan yang something missing..lepas tu,pergi la tanya mak:”makk,bantai adik mana mak?.”.mak jawab:”abah dah simpan dalam stor.tak payah pakai dah la bantai tu.dah lama dah,dari kecik hari tu lagi,dah beqapa kali tukaq sarung dah”..
-.-“..ok..
Tapi time tu,ada ke takde ke CikNuwairah still dapat tidur jugak..=)..


ini anak saudara CikNuwairah dan bantal busuknya.
dibawa kemana saja dia pergi,tak pernah tinggal..
(dah tak nampak rupa bantal dah pun..=.=")


ingat manusia je ada bantal busuk,haiwan pun ada taw..=D





Korang ada ke tak bantal busuk??sila jujur..=p..


*tiada manusia yang sempurna* 
~MATLUTHFI cakap korang cooL..thank you for reading~ J

5 comments:

wan niahix said...

semua bantal yang wan gune... jadi bantal bucuk... hehe... ^_^

CikNuwairah said...

@wan niahix:owhh..kiranya banyak la koleksi bantai bucuk wan..hehe..:D..
just kidding..:)

Anith Hanisah said...

anith punye kain bsk..msm sangat dah nie.. ;)

Azza Azman said...

hehe mestilah ada.... tapi sedih, arwah nenek azza buat kan masa azzanak masuk asrama tingkatan satu dulu. Dia pesan, kalau kekabu tu dah kempis, bawak lah kampung untuk dia isi semula dengan kekabu lain. tapi tak sempat... sedih... tsk tsk tsk... searang dah 12 tahun bantal ni, azza bawak kemana mana azza pergi.

TIPS BELOG BUAT SEMUA BLOGGER BARU

miZz_nizZ said...

haha.lwk tgk dlm cage tu ade bntal jgak utk kcing. msti kcing tu pun mnje cm tuan die kn.hehe