"Ya Allah, Engkaulah yang mengembalikan segala kesesatan (hilang). Engkaulah juga yang menunjukkan jalan kesesatan dan mengembalikan yang sesat itu kepada petunjuk. Ya Allah, kembalikan kepada saya barangan yang hilang dengan kudrat Mu dan kesultanan­Mu. Maka sesungguhnya, barangku yang hilang itu adalah sebenarnya daripada pernberian-Mu dan kelebi­han-Mu ke atasku."

Thursday, January 19, 2012

Pelik Tapi Tetap Comel..=) (hanya perkongsian)


SALAM ALAIK..

jeng!jeng!jeng!
aktiviti ke-8 GENG FIQ’RA..^_^
aktiviti ke 8 ni kena kaji dulu apa yang PELIK dan COMEL  yang ada kat diri nih..>_<..
(ehh!!ada ke tak ye??..:D..)



Yang peliknya:-
¨       CikNuwairah tak suka sos.Dah kalau tak suka tu memang tak makan la sos tu,
tak tau la kenapa..tapi dah memang dari kecik macam tu..huhuhu..

¨       Bukan sos je CikNuwairah tak makan,kalau ada taugeh dalam makanan pun CikNuwairah akan asingkan KECUALI taugeh dalam mee goreng yang mak buat..haa!yang tu CikNuwairah boleh makan.

¨       Kalau CikNuwairah duduk hostel,botol-botol air akan CikNuwairah simpan banyak-banyak sampailah hujung semester.Lepas tu baru la buang semua sekali.Nak kta suka kumpul botol kosong tak pun,tapi dah jadi macam ‘habit’ padahal botol-botol  tu tak de kegunaan sangat pun ..hehehe..

¨       CikNuwairah lagi suka dan terbiasa basuh baju dengan tangan dari menggunakan mesin.
Kat rumah dan kat hostel masa sekolah menengah pun pakai tangan.
CikNuwairah tak pernah guna mesin basuh dan tak reti guna sampailah CikNuwairah masuk diploma semester 1 tahun 2010.Memang kawan terkejutlah bila CikNuwairah kata tak pernah basuh baju guna mesin.=.=”..Last-last minta dia ajarkan. ^_^

¨       CikNuwairah suka tengok orang pakai high heel dan shawl.tapi CikNuwairah sendiri tak pernah pakai macam tu sebab tak biasa dan tak pernah try.Pernah dulu masa nak hang out dengan kawan-kawan,CikNuwairah ingat nak pakai selendang.Tapi bila dah pakai,last-last minute CikNuwairah tukar balik pakai tudung biasa..-.-“

¨       CikNuwairah tak reti bawa motor langsung..huhu..sedih,tapi tak berani nak belajar bawak la pulak..=.=”..

¨       Baju-baju,tudung,dan beg-beg CikNuwairah kebanyakannya ‘black color’,sebab CikNuwairah suka black color dan dah terbiasa.bila keluar pun selalunya hitam je semua(isyy..macam suram je hidup..muahahah..,dah rupa black metal..:P..)..Tapi sekarang dah berjinak-jinak dengan colour-colour nih,sikit-sikit dah mula hakis identiti all black tu..hihihi..

¨       Purse yang CikNuwairah pakai sekarang adalah purse lelaki..yupp..dulu hak milik abang CikNuwairah.Memang ada fikir nak tukar,tapi entah la kenapa macam tak ada kesempatan nak cari purse yang feminin sikit..=.=”

¨       Lebih suka pakai selipar waktu hang out.sandal pun jarang nak pakai.Mak sampai bising..huhuhu..Selalu keluar dengan si “Cinta Hati” pun pakai selipar je,si “Cinta Hati” pulak yang pakai kasut smart2.hee..Pernah kawan tegur,”kau nih,pakai la sandal.baru nampak ayu.tak kan la keluar dengan pakwe pun bedal selipar,kang dia lari baru tau”..=.=”..

¨       CikNuwairah susah nak tidur,walaupun mata dah mengantuk tapi susah nak lelap.Tapi bila dah tidur,susah pulak nak jaga.isyy~~apa nak jadi tak tau..

Yang comelnya:-

§  Saya comel kan?(peqasan sat)=p

§  =.=” -->Trademark  muka CikNuwairah comel kot..roomate kata macam muka kucing minta makan..=.=”

§  Seorang pencinta kucing yang tegar..^_^

§  Bila CikNuwairah buat muka tak berkenan kat sos..hahaaha..(tak leh tunjuk kat sini..malu la..takut mental terus.=p

§  Pemalu diluar.tapi bising dalam ‘pesbuk’ dan ‘belog’..ye ke??O.o

§  Tahi lalat kat dagu comel kan..>_<.

§  CikNuwairah suka bebai2 manja dengan family dan si “Cinta Hati”.bebai sekejap je la..tak berani lama-lama..=p

§  Kalau nak menangis,CikNuwairah akan peluk bantal,lepas tu rapatkan badan ke dinding dan menangis puas-puas..huhuhu

§  Kuat membebel..erkk~~ye ke?O.o..depan laptop pun boleh duk membebel..hihihi

§  Sejak dua menjak  nih dah terbiasa hang out pakai baju kurung.=)

p/s:CikNuwairah join aktiviti ni separuh jalan je..sebenarnya tak sempat nak join pun.jadi kepelikan dan kecomelan diatas hanya sebagai entry biasa dan perkongsian dengan Kak Mas dan Geng..:)..

 papai dan Wasalam..nak pergi kelas dah..=D


*tiada manusia yang sempurna* 
~MATLUTHFI cakap korang cooL..thank you for reading~ J

4 comments:

Run Away said...

pelik tapi benar..hekhek..;d

Run Away said...

pelik tapi benar..hekhek..;d

fiQ'Ra said...

“ Pelik VS comel “

Gud luck dear ♥

Pendamba Mawar said...

CikNuwairah susah nak tidur,walaupun mata dah mengantuk tapi susah nak lelap.Tapi bila dah tidur,susah pulak nak jaga.isyy


xdpat den nolong