"Ya Allah, Engkaulah yang mengembalikan segala kesesatan (hilang). Engkaulah juga yang menunjukkan jalan kesesatan dan mengembalikan yang sesat itu kepada petunjuk. Ya Allah, kembalikan kepada saya barangan yang hilang dengan kudrat Mu dan kesultanan­Mu. Maka sesungguhnya, barangku yang hilang itu adalah sebenarnya daripada pernberian-Mu dan kelebi­han-Mu ke atasku."

Friday, September 2, 2011

hantu membonceng di bulan raya..:D

SALAM ALAIK...

Hari ni dah 4 Syawal..dah mula open house sana sini kan..bila lagi  nak jumpa kawan2 and saudara mara kalau tak masa nih kan.nanti semua dah sibuk dengan kerja masing-masing..ye dakk???

First pengalaman masuk wayang pakai baju kurung kelmarin..huhuhu..opss!!baju raya..hee..
actually temankan akak beraya kat rumah kawan dia.and then,lepas tu kami berdua dengan ayunya berbaju kurung memecut ke big cinema landmark kulim..huh!!ramai orang wehh..ada org buat open house kat tempat nih ke?=.=..dengan anak beranak berbaju kurung dan melayu sedondon habis masuk landmark nih..xkurang jugak anak2 remaja berpeleseran bersama “makwe/pakwe” and  “geng2” memasing..haishh!!!

actually nak tengok  “the smurfs” yang comel2 tu tapi memandangkan sekali sekala melayan movie melayu apa salahnya kan..haritu dah datang situ dengan akak tercinta jugak tengok Harry Potter..
So,kitaorang pun deal2 sesama sendiri nak pilih tengok cerita ‘Hantu Bonceng’..ingat nak tengok 2.30ptg..tapi tiket sold out dah..so,kena la ambil tiket 4.30.pergghh!!kan ciknuwairah dah kata..ramai orang kot..disetiap sudut landmark ni..yang lengang nye kt pusat bowling...haishh!!ni kalau xberpakaian ayu mcm nih nak je p serang bowling tu seround dua...

Sementara nak tunggu 4.30 tu sempat la jgak ciknuwairah pergi survey handset idaman..Xperia..hohoho~~idaman la sangat....tapi memang ada niat nak pakai handset tu pun..
tunggu je la waktu termampu ok..sabar je la dulu...

movie “hantu bonceng” tu so far  ok lah.. sesuai untuk tontonan seisi family..hee..cerita mengenai mat rempit insaf and hantu yang innocent..hihihi..sebab apa CikNuwairah kata innocent??ha!! pergi la try tgk..ajak mak ayah skali..tgk wayang satu family best apa,kan3?boleh jadi bertambah ‘kamceng’ lagi lepas nih..dialog2 dalam movie tu lepas nih mesti ada orang buat page dalam fb plak..:D..xlarat nk gelak jugak duk dalam wayang tu..hee..kitaorang amik sit atas skali..lpas tu tengah2 plak tu..memang strategik r..:)).. Ok lah..makin lama duk menaip nih lagi merapu ja rasa..hak3!!



lepas ni boleh mula dengan ‘puasa enam’  pulak la ye..=D..


p/s:raya kali nih abg sulung balik sekejap je umah,tu pun masa raya kedua,tengah hari sampai petang tu dah nak balik umah mak mertua dia dah..akak ipar tak berapa sihat..menunggu kelahiran anak kedua..:D..




*tiada manusia yang sempurna*

~MATLUTHFI cakap korang cooL..thank you for reading~ J

1 comment:

man said...

telah bebas setelah dibelenggu di bulan ramadhan...