"Ya Allah, Engkaulah yang mengembalikan segala kesesatan (hilang). Engkaulah juga yang menunjukkan jalan kesesatan dan mengembalikan yang sesat itu kepada petunjuk. Ya Allah, kembalikan kepada saya barangan yang hilang dengan kudrat Mu dan kesultanan­Mu. Maka sesungguhnya, barangku yang hilang itu adalah sebenarnya daripada pernberian-Mu dan kelebi­han-Mu ke atasku."

Sunday, September 25, 2011

"Contest I'm Proud To Be A Muslimah"

SALAM ALAIK...=D

Semalam berblogwalking and terjumpa satu entry mengenai  satu contest nih..
Contest I’m Proud to be a Muslimah..macam best je..
contest ni CikNuwairah rasa lain dari yang lain sikit dari contest2 lain..
so,CikNuwairah pun survey2 n ‘ursha2’lah..
finally decide nak try join..huhuhu..mana tau ada rezeki..^_^...

oklah..ini banner contest ni..sesiapa nak join pakat click laju2 kat banner nih..heee..

contest ni bermula dari 14 september 2011-14 oktober 2011


Muslimah ..yang melindungi  diri dan hatinya dengan pemalu
Muslimah..yang melabuhkan sopannya setiap penjuru
Muslimah..yang melembutkan dan merendahkan suara merdunya
Muslimah..yang tidak pernah patah semangat wajanya
Muslimah..yang memenuhkan hatinya dengan keinsafan
Muslimah..yang menyemarakkan kasturi  dikelopak iman

Muslimah dipandang dari peribadinya,
Yang tentunya diharap dapat melembutkan….
Hati suami dan keluarga.

Muslimah dilihat dari budi bahasanya,
Yang sepenuh hati mencurahkan khidmat murninya…

Muslimah dinilai dari kesabarannya,
Yang tahu menjaga milik dirinya,
Mengenggam iman penuh ketakwaan…

Muslimah ditinjau dari sifat keibuannya,
Yang sanggup meramaikan umat Nabi,
Bukannya mementingkan kecantikan diri…

Kecantikan yang diperolehi milik Maha Pencipta,
Perjalanan hidup  tidak akan diputar,
Sampainya waktu ketika,
Tanpa tersegera mahupun tertangguh biarpun seketika,
Ianya pasti bertandang jua,
Kerana yang berjiwa itu pasti akan merasai mati….


sumber gambar:iluvislam.com

wanita solehah idaman mujahid soleh,
yg malunya menjadi perisai dirinya,
yg zikirnya menjadi penawar dirinya, 
tak gentar di acah duniawi, 
kerana dia rindukan wangian syurgawi, 
dia berpegang pd janji, 
yg terpatri, 
di lubuk hati.


____________________________________________________________


Kalau ditakdirkan ada rezeki dalam contest ni...CikNuwairah xkisah mana2 hadiah pun..tapi bila diberi peluang,CikNuwairah teringin nak hadiah...:

x1 t shirt muslimah
@
x1 jubah abaya
@
x1 jubah abaya, x1 baju kurung moden & x1 blouse
@
x1 tudung
@
x1 tudung syria yuna 
@
x2 shawl & x2 inner neck
@
x3 doodle

huhuhu..macam banyak plak senarai..hehehhe..^_^..
hadiah semua best2..




CikNuwairah nak tag-->    Amalina Nadri
                          Fifi Natasya
                          Aien Barhan
                         Amalina Fadzil

                            Cik Kina



p/s: Aku Tetap Mencari Dunia,
        Namun Akhirat Tetap Aku Utamakan,
        Kerana Dunia & Akhirat Senjata Kebahagiaan,
        Itulah perisai muslimah sejati...



Wanita ibarat epal,Buah yang tidak berkualiti akan mudah diambil kerana berguguran di tanah.
Tapi,epal yang tidak mampu di beli@diambil berada di puncak yang susah dipetik,
susah digapai dan menjadi pilihan,Hanya insan2 terpilih sahaja akan dapat memilikinya.
Itulah ibarat seorang muslimah..jadilah wanita yang dikagumi,dihormati martabatnya..
bukan wanita yang mudah leka dengan duniawi dan dipandang rendah.=)


*tiada manusia yang sempurna*

~MATLUTHFI cakap korang cooL..thank you for reading~ J

7 comments:

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

wah good luck eh... hadiah tu macam menarik.... nak gak masuk tapi bz la pulak..

Run Away said...

.../salam kenal...;d

CikNuwairah said...

tq dear..:)...

fiQ'Ra said...

salam, datang buat lawatan ~ semoga berjaya tau ~
keputusan 15 oktober ni, sama2 kite tunggu eh
~_^

CikNuwairah said...

@fiQ'Ra:owh..ye ke?cepatnya..
bagus nih..
thankz ye..
mudah-mudahan..:D

fiQ'Ra said...

result dah kuar..jom tgk

http://fiqracake.blogspot.com/2011/10/congratulations-to-winners.html

CikNuwairah said...

@fiQ'Ra:alhamdulillah..terima kasih sis mas..harap boleh join lagi contest2 lpas ni..:)